vrijdag 7 juni 2013

4 redenen om Frans te leren

Het is samen met het Engels de meest geleerde taal op school onder Vlamingen en Nederlanders en toch weten velen niet waarom ze deze taal moeten kennen. De taal wordt als 'moeilijk', 'verwarrend' en 'onlogisch' beschouwd.
Easy Languages komt daarom met 4 redenen waarom julle de Franse taal moeten kennen.

Reden 1: De kans  dat Fransen een andere taal zullen leren spreken is klein

Uit onderzoek is gebleken dat 41% van de Franse 'nieuwe generatie' geen enkele andere taal spreekt. Onder de volwassenen (25-64 jaar) is het cijfer nog schikbarender: 28% van hen spreek ten minste 2 moderne talen. De kans ze met jou dus  in het Vlaams/Nederlands of Engels zullen aanspreken is dan ook heel klein. En aan die 'Je ne parle pas Anglais' (als je geluk hebt dat ze herkennen dat je Engels spreekt)  hebben we ook niet veel.Reden 2: Je wilt niet als Joey eindigenReden 3: Frans leren verbreedt jouw reismogelijkheden

Indie je de taal onder de knie krijgt kun je naar wereldwijde Franstalige bestemmingen reizen! Denk aan landen in Europa (Frankrijk, Zwitserland, Monaco) en Afrika (Mali, Senegal, Ivoorkust...) of exotische bestemmingen als Martinique, St. Maarten, Comoren en Haïti.Reden 4: Frans is romantisch

Het Frans werd tot dit jaar beschouwd als de meest romantische taal op aarde (van de troon verstoten door de Ieren) maar diep in onze harten zal het Frans altijd op nummer 1 blijven staan.

Indien je geen Ryan Gossling heet, heb je de ondestaande zinnen nodig:
 
 1. Je hebt mooie ogen. : Tu as des beaux yeux.
 2. Hebben wij elkaar eerder gezien? : Est-ce nous nous somme déjà rencontrés?
 3. Kom je hier vaker? : Est-ce qu tu viensici souvent?
 4. Kan ik jou wat te drinken aanbieden? : Puis-je vous offrir à boire?


Ben je benieuwd naar onze wereldwijde Franse cursussen? Hier vind je een klein overzicht: 

Junioren (tot 17 jaar)

Jongeren (vanaf 16 jaar)
Frans in MontpellierLyonParijs...

1 opmerking:

 1. Hallo!
  Ik vind uw artikel superleuk en zou het graag voor mijn leerlingen gebruiken, maar daarvoor zou ik willen vragen of u mogelijks de kleine foutjes zou kunnen verbeteren in uw tekst? Ik wil niet betweterig overkomen, in tegenstelling. Dit is een heerlijk artikel, ik kan het gewoon niet gebruiken indien er in het Frans fouten in staan...Sorry!! Ik zet ze alle drie even in drukletters:
  Est-ce QUE nous nous sommeS déjà rencontrés?
  Est-ce quE tu viens (SPATIE) ici souvent?
  Heel erg bedankt alvast!
  Vriendelijke groetjes, Deborah

  BeantwoordenVerwijderen