woensdag 7 augustus 2013

Easy Languages Ervaring: De twee weken in Bournemouth van Gilles


Gilles is twee weken met Easy Languages naar Bournemouth gegaan om een vakantiecursus Engels te volgen. Naast de lessen in de ochtend heeft hij met veel plezier aan de middag- /avondactiviteiten deelgenomen. Deze blog is een vertaling van zijn gepubliceerd bericht

Over enkele weken ga aan de IHECS studeren en om mijn niveau van de Engelse taal op de krikken besloot ik om op 20 juli (net op tijd om de koninklijke troonsafstand te ontsnappen) naar Bournemouth af te reizen.

Programma: taalcursussen in de ochtend en activiteiten in de middag georganiseerd door Easy Languages.
Resultaat: vele mooie herinneringen, bijzondere ontmoetingen en een 'niet al te slecht' niveau van het Engels.

Het gastgezin


Dit is ongetwijfeld een belangrijk onderdeel van een taalcursus: het gastgezin. Voorbij de term "gast" (= eten, slapen, douche, eten, slapem), is het ook een goede manier om de "Engels mentaliteit" te begrijpen.
Om u een idee te geven: de familie (beiden met pensioen) las de Daily Mail (de lokale pers) en at pizza voor de tv. Op papier is er dus niet veel verschil met België.
Ik viel dus in een goed gezin: geen kleine oude dame die verliefd op haar 14 katten was, geen avondklok 's (pfieuw!) en super aardige mensen.
Het enige kleine probleem was waarschijnlijk de afstand: ik was ver, ver, te ver van het centrum (binnen 40 minuten met de bus + 10 minuten lopen - dat is veel voor een kleine stad).
Dus over het algemeen was mijn gastgezin uitstekend.

De lessen Engels


Na een korte taaltoets,werd ik in de 'upper-intermediate' klas geplaatst, een van de hoogste niveaus (wat, mag ik niet pronken?).
Het principe van de cursus was relatief eenvoudig: voor iets meer dan een uur, werkten we aan een onderwerp (werk, studies, enz..) en leerden we de ins en outs van de Engelse grammatica.

Om eerlijk te zijn denk ik dat ik het meeste van het contact met de lokale bevolking heb geleerd dan van de lessen zelf. Als had ik nooit zo veel kunnen communiceren zonder de geleerde theorie toe te passen ;)

De Engelse cultuur


Deze twee weken zijn uitstekend geweest om de verschillen met de Belgische cultuur de ontdekken.
Het eerste verschil: de huizen zijn daar erg smal (ligt het aan de prijzen van de huizen?).

Een ander cultureel verschil is opvallend is de liefde van Engelsen voor alcohol. Het verbod van alcoholconsumptie van minderjarigen grenst aan waanzin, zonder erg effectief te zijn.
Tweemaal heb ik een gevecht meegemaakt. Let dus op als je om 3:00 huiswaarts keert.

Tot slot zal ik een legende breken. Nee, de Britse desserts zijn niet walgelijk. Hun milkshakesbrownies, koekjes en hun chocolade muffins (krijg je al honger?) zijn heerlijk. Kortom, deze twee weken waren een paradijs voor vreetzakken zoals ik.

Ik kan het ook over kinderen aan de riem, het heersende eurosceptisme, of niet-naleving van de regels op de weg hebben, maar het is beter om het hierbij te laten :) .

Hyper-connected

Keep Calm 1
Deze vakantie is voor mij de meest 'verbonden' vakantie (buiten België) geweest.
Waar men in Brussel, soms tevergeefs naar een gratis en geschikte hotspot zoekt, bewijst Bournemouth dat het ook anders kan. Enkele voorbeelden:

  1. Wi-Fi in de bus: het is stom, maar het redt mensen zoals ik. Als je een toerist bent en je weet de weg niet, dan kun je Google Maps inschakelen. Of je kunt de tijd nemen om tweets, nieuws o.i.d. door te lezen. 
  2. Gratis Wi-Fi in elk cafe. De cafes hebben allemaal een hotspot van meestal dezelfde service 'The_Cloud'.

Deze twee weken in Bournemouth blijven dan ook een geweldige herinnering voor mij. Veel goede momenten in meer dan een bijzondere omgeving.

Net als Gilles een bijzonder avontuur beleven? Boek dan nu jouw taalreis bij Easy Languages!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten