woensdag 9 oktober 2013

Op reis naar je favoriete film!

Frankrijk: Parijs
Ah Paris, la belle et romantique Paris !“

Volg in de voetsporen van de romantische en fantasierijke Amélie Poulain of dans de French Cancan in de bekende Moulin Rouge. Het kan allemaal in de hoofdstad van Frankrijk, Parijs!

Talrijke films van alle genres werden er opgenomen in Parijs. De stad biedt namelijk zowel een romantisch als historisch decor wat de films een mysterieuze en sprookjesachtige sfeer geeft. Denk maar aan films als “Midnight in Paris”, “The Da Vince Code”, “Taken”, “Ratatouille”, 
“Hugo”, …

Ook het toerisme voelt de invloed van de films die in Parijs werden opgenomen. Het cafeetje bijvoorbeeld waar Amélie Poulain werkte werd na de film talrijk bezocht door toeristen van over de hele wereld. 
Wist je ook dat Liam Neeson, de acteur die meespeelt in de film “Taken”, na de release of de film enkele bezorgde ouders heeft moeten geruststellen? De ouders hadden na het zien van de film namelijk schrik gekregen om hun kinderen naar Parijs te sturen, gelukkig heeft Neeson hen kunnen geruststellen en hen meegedeeld om net hun kinderen zo veel mogelijk naar het buitenland te sturen, het is voor hem namelijk het belangrijkste voor jongeren van deze tijd om te reizen en de wereld te zien. 


Spanje: Barcelona
Ook Spanje heeft enkele bekende films op haar naam staan. Er zijn talrijke internationale filmmakers naar het Zuidelijke land gevlogen om de charmante en sfeervolle decors dat de verschillende regio’s en steden aanbieden te gebruiken. Een stad die er voornamelijk uitspringt? Barcelona por supuesto!

De twee meest gekende films van de laatste jaren zijn toch wel “L’Auberge Espagnol”, het verhaal van de Franse student Xavier die op een Erasmusjaar vertrekt in Barcelona, en “Vicky, Cristina, Barcelona”, de romantische komedie met Scarlett Johansson, Penélope Cruz en Javier Bardem.

Beide films maken mooi gebruik van de fantastische wereldstad Barcelona. Ze tonen de mooiste hoekjes en geven je als kijker op de eerste plaats zin om onmiddellijk een vliegticket te boeken richting Barcelona!
Scarlett Johansson in de mysterieuze straatjes van El Gótico
Engeland: Londen
Londen, het perfecte decor voor zowat elke film! Talrijke films zijn er opgenomen in Londen, denk maar aan de romantische klassiekers als “Notting Hill”, “Bridget Jones” en “Love Actually”, of aan meer historische films als “Oliver Twist” en “Sherlock Holmes”, alsook actiefilms als “Skyfall”, “Snatch”, “The Italian Job”, …

Ook een bekende topper dat in Londen en omgeving werd opgenomen: de befaamde films van Harry Potter. Wist je zelf dat er in het King’s Cross Station een replica is gemaakt van het wagentje waarmee Harry door de muren rijdt wanneer hij de trein naar Hogwarts moet nemen?Platform 9 ¾ 

De Bookshop waar Julia Roberts en Hugh Grant elkaar voor het eerst ontmoeten in "Notting Hill"

Amerika: New York
Amerika, hét land van de talrijke film- en serieproducenten. Elke staat heeft wel enkele films op zijn naam staan maar er zijn drie steden die uitspringen: San Francisco, Las Vegas en of course… New York.

Naast de talrijke series die werden opgenomen in New York City (denk maar aan “Friends”, “How I Met Your Mother”, “Sex and the City”, “CSI NY”, “Gossip Girl”, “Mad Men”, etc.) zijn er eveneens ontelbaar veel filmverhalen die zich afspelen in “The City That Never Sleeps”.

Van ware Superhero Movies als “Spiderman”, “Batman”, “Iron Man”, tot Chick Flicks (“Friends with Benefits”, “Just My Luck”, “Remember Me”) en kinderfilms (“Stuart Little”, “The Smurfs”), de straten van New York bieden aan iedere filmregisseur wat aan goeds aan.Maar Amerika zou Amerika niet zijn als ze niet enkele keren wat Visual Effects zouden gebruiken in hun films. Het gebruik ervan wordt ruim gebruikt in talrijke films, denk maar aan “I Am Legend”, “The Day After Tomorrow”, “War of the Worlds”, … Maar misschien toch het bekendste beeld uit de filmhistorie van New York: King Kong op the Empire State Building!


1933


2005
België: Brugge
En ook in België hebben we een trots, namelijk de internationale film “In Bruges”. De film verteld het verhaal van twee huurmoordenaars die Londen zijn gevlucht na een misgelopen aanslag en hun toevlucht zoeken in Brugge. Daar moeten ze zich gedeisd houden en doen alsof ze toeristen zijn. Dankzij dit laatste levert de film een ware catalogus van de fotogeniekste plekjes van Brugge. “In Bruges” was voor de stad een grote reclamespot.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten