vrijdag 22 november 2013

De meest bizarre Engelse gewoontes

We kennen allemaal wel de algemene tradities en gewoontes in het Verenigd Koninkrijk. Denk maar aan het feit dat ze links rijden, ze graag thee drinken en een leuk accent hebben wanneer ze praten.

Maar er bestaan nog specifiekere- en eerlijk gezegd nogal rare- gewoontes in het mooie Engeland.

We bespreken er enkele die volgens de CN Traveller als meest bizarre worden beschouwd.

Pancake Flipping (Verenigd Koninkrijk)

Op Vastenavond (of ook gekend als Vette Dinsdag, de dinsdag voor Aswoensdag) ieder jaar houdt men in Engeland, zoals overal elders ter wereld, kleurijke feesten in de steden. Het is wereldwijd bekend om pannenkoeken te eten op Vette Dinsdag, en wij doen dit eveneens, maar toch is er een klein verschil met wat onze Engelse buren doen met hun pannenkoeken. Zij houden namelijk een pannenkoekenrace.

De meest bekende pannenkoeken race wordt gehouden in Olney, in Buckinghamshire, en wordt gehouden sinds 1445. De deelnemers, meestal vrouwen, moeten tegen elkaar racen over een 400 tal meter met een koekenpan, zonder de pannenkoek te laten vallen.Wife Carrying (Surrey)

Een andere traditie in Engeland, meer bepaald in Surrey, is de “Wife Carrying” race dat gehouden wordt in maart. Zoals de naam het reeds zegt moeten de mannen hun partner zo snel mogelijk aan de eindstreep brengen, zonder dat deze de grond raakt.

Natuurlijk zijn er enkele voorwaarden, zo mag de vrouw niet minder dan 50 kg wegen en moet deze een helm dragen. Ook de prijzen zijn niet mals, zo krijgen de winnaars een geldsom. Enkele andere prijzen: een pond worsten voor de man wiens vrouw het meeste weegt, mini biervaten, enzoverder. De verliezers daarentegen hebben minder geluk, zij krijgen een blikje hondenvoer.Cheese Rolling (Gloucestershire)

In Gloucestershire bestaat er sinds enkele jaren ook een leuke race. Deze race is zo populair geworden dat er jaarlijks talrijke bezoekers naar Gloucestershire afreizen om deze race mee te maken.

De race is heel simpel: de deelnemers moeten de rollende Gloucester kaas achternalopen en de eerste die over de finish lijn geraakt is gewonnen. De winnaar moet vervolgens een shirtless sprint lopen, met de trofee in zijn hand.

Ken je nog bizarre Engelse gewoontes en tradities? Of wil je zelf een traditie meemaken? Volg een taalcursus in het Verenigd Koninkrijk, studeer er een jaar of volg een stage! Meer informatie kan je vinden op onze website.
2 opmerkingen: