vrijdag 29 november 2013

Let's celebrate Thanksgiving and Black Friday!

Thanksgiving Day

Je hebt het misschien wel al op Facebook, Twitter of op de televisie gezien en gehoord, het was gisteren Thanksgivings Day ! Thanksgiving, letterlijk vertaald “dankzeggingsdag”, is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada. Op deze dag danken de mensen voor alles wat ze hebben. Oorspronkelijk dankten ze aan God voor de oogst en allerlei andere goede dingen. In de Verenigde Staten wordt deze dag gevierd op de vierde donderdag in november, in Canada, waar de oogst eerder in het jaar eindigt, wordt het op de tweede maandag in oktober gevierd.

Thanksgiving wordt steeds gevierd met de mensen waarvan men dankbaar is dat men ze heeft, zoals familie en vrienden. Aangezien in de VS en Canada de afstanden wat langer zijn is Thanksgiving de ideale dag de familie terug te zien en samen te dineren.


Het grootste gebeuren op deze dag is het eten. Op Thanksgiving is het een eeuwenoude traditie om kalkoen te eten, Thanksgiving Day wordt niet voor niets ook soms Turkey Day genoemd.
Traditionele bijgerechten zijn mashed potatoes (aardappelpuree), sweet potatoes (zoete aardappels), green beans (sperziebonen), cranberries (veenbessen) en als nagerechten pecan pie (pecannotentaart) en pumpkie pie (pompoentaart).

Black Friday

Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving Day. Aangezien de meeste families in de Verenigde Staten een lange afstand afleggen om in het ene huis Thanksgiving te vieren nemen de meeste de dag nadien vrijaf, op Black Friday. Deze vrijdag wordt eveneens beschouwd als het begin van het seizoen voor de kerstinkopen.

In de winkels heerst er een werkelijke chaos gedurende Black Friday (zoek het maar eens op YouTube, genoeg “madness filmpjes”) aangezien bijna alle winkels erg laaggeprijsde en beperkte voorradige artikelen aanbieden. Het is er zo gek dat sommige mensen ruim een week op voorhand hun auto parkeren op de parking van het winkelcentra parkeren om er zeker een plaats te hebben.

Black Friday is ontstaan in de Amerikaanse stad Philadelphia. Rond 1965 werd de naam voor het eerst gebruikt als verwijzing naar de enorme verkeersdrukte in en rond de stad op de dag na Thanksgiving.
Jaren later werd het eveneens geassociërd met de vaststelling dat de winkels steeds in het zwart kwamen te staan na Thanksgiving, wat betekent dat ze op deze dag winst begonnen te maken voor het begin van het jaar en de kerstperiode.

Alsinds, indien je in de Verenigde Staten bent op de vrijdag na Thanksgiving, vermijd misschien de grote winkelcentra , it’s a bit crazy over there, en maak een wandeling door de mooie versierde straten of ga naar één van de zovele parades kijken.
 Ook zin gekregen om Thanksgiving of Black Friday te vieren in de Verenigde Staten of Canada? Bezoek onze website en bekijk de verschillende aangebode programma's!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten