maandag 13 januari 2014

Een taalcursus in Los Angeles: Nicolas' ervaring

Waarom heb je gekozen voor een taalcursus in de Verenigde Staten, en meer specifiek in Los Angeles?
Ik was steeds sterk aangetrokken door de Verenigde Staten en L.A. was één van de steden die ik zeker wou bezoeken in mijn leven... Aangezien ik mijn Engels moest verbeteren voor school leek dit me het ideale moment om een taalcursus te volgen.
Hoe lang ben je vertrokken? Was het lang genoeg, te kort, te lang? Waarom?
Ik ben 3 weken vertrokken. Dit was veel te kort aangezien Los Angeles een hele grote stad is, ik heb niet alles kunnen bezoeken wat ik had gepland.

Wat vond je van de school (cursus, docenten, personeel)?
De school was de ideale springplank om nieuwe mensen te ontmoeten, de prachtige stad te bezoeken, enzovoort. Ik hield van de manier van lesgeven aangezien we onderverdeeld waren in klasgroepen die over hetzelfde taalniveau beschikken. De docenten en het personeel waren erg vriendelijk, ze gaven steeds advies en men kon altijd op hun hulp en begeleiding rekenen.

Heb je het gevoel dat je niveau nu beter is dan voor je vertrek?
Ik denk van wel, maar zoals ik eerder al zei, 3 weken is echt te weinig. Ik had al een goed niveau dus ik had geen probleem met de taal, om mijn mede-studenten en gastgezin te begrijpen.

Je verbleef in een gastgezin. Wat vond je hiervan?
Mijn gastmoeder was geweldig. Het was niet de eerste keer dat ze studenten verwelkomde in haar huis dus ze kon me heel goed  begeleiden, advies geven, enzovoort. Ik bedank haar hiervoor. Ik denk dat het vooral dankzij haar is dat mijn Engels zo goed is verbeterd aangezien we heel veel hebben gepraat, over alles en nog wat.
Welke locatie moet men zeker bezoeken wanner men in Los Angeles is?
Er zijn zoveel verbazingwekkende dingen te zien... Mijn favoriet is de Griffith Observatory: het gebouw is gelegen op een heuvel, wat een schitterend uitzicht geeft over L.A.

Ook zeker een omweg waard: Santa Monica Beach, Venice Beach, Universal Studios, de wandeling tot het Hollywood teken, ...

Een leuk verhaaltje of anekdote over je waarnemingen dat je ons kan vertellen?
Ik weet niet of het echt een anekdote is maar het eerste wat me opviel toen ik uit de luchthaven LAX kwam, was de grootte van alles. Zowel de wegen als de voetpaden en auto’s, alles is er enorm vergeleken met Europa. Ik had dit nog nooit gezien.

Wat ik leuk vind aan deze stad is dat de mensen in California heel vrijgeving zijn. Iedereen praat met iedereen, zelfs als ze elkaar niet kennen. Dit is helemaal anders in België. Ik herriner me een dag dat ik op de bus zat en ik in het Frans aan het praten was met een mede-student. De man die naast ons zat vroeg ons waar we vandaan kwamen, wat we kwamen doen in L.A., ... Dit is echt typisch in California denk ik, de mensen zijn er zo vriendelijk!

Een tip voor degenen die erover nadenken om in het buitenland te studeren?
DOEN! Het is een zeer leerijke ervaring. Het is waar dat in het begin het allemaal wat stresserend is maar het is echt de moeite waard ! Ik was erg verdrietig om terug naar België te gaan na slechts 3 weken, het ging zo snel voorbij.

Wat vond je van de service van Easy Languages?
Ik ben zeer tevreden met  de organisatie Easy Languages. Mijn reis verliep zeer vlot en daarvoor ben ik hen heel dankbaar.Ook zin gekregen om een taalcursus te volgen in Los Angeles? Bekijk onze programma's in de Verenigde Staten op onze website! Volg er een Engelse taalcursus of stage vanaf 1 week tot 1 jaar of meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten