maandag 20 januari 2014

Ontdek Londen!

Londen, de hoofdstad van Engeland en eveneens het Engelstalig centrum van het land, is een bruisende stad gelegen ten zuiden van het Verenigd Koninkrijk.

Londen is de stad met de meeste inwoners van de Europese Unie (met maar liefst 7,5 miljoenen inwoners) en het wordt als één van de vier wereldsteden beschouwd, samen met Parijs, Tokyo en New York.

De verschillende wijken

Londen bestaat uit dertien boroughs, wat deelgemeenten zijn van de regio Greater Londen. Iedere borough wordt nadien opgedeeld in verschillende wijken.

Hieronder een kleine samenvatting van enkele van de leukste wijken die men in Londen kan verkennen:

Het centrum van Londen
Het centrum van Londen, of ook beter gekend onder de Londenaren als Central Londen, omvat de belangrijkste toeristische bezienswaardigheden: de bekende winkelstraten Oxford Street, Regent Street, Soho Leicester Square, Piccadilly Circus, Westminster, Trafalgar Square en Covent Garden. Deze verschillende plaatsen, met ieder hun eigen sfeer en gezelligheid, zijn de meest toeristische delen van de stad. Echte Londonaren komen er liever niet.

Piccadilly Circus
Covent Garden
Eén van de bekendste toeristische trekpleisters van Londen is Covent Garden. Sinds de 17e eeuw is deze overdekte markt een handelsplaats. Nog steeds heeft het deze functie maar men kan er evengoed urenlang rondsluieren, de talrijke straatartiesten bezichtigen,  genieten van gezellige restaurants en pubs en de winkelen in de kleine winkeltjes verspreid over de hele marktplaats.

Animatie aan Covent Garden
China Town Londen
Zoals in bijna ieder grote stad heeft ook Londen een China Town. De wijk is niet heel groot, enkele straten, maar het is er zo leuk om door te lopen! Men kan lekker eten in de talrijke Chinese restaurants, typische Aziatische spullen kopen in winkels uitgebaat door Chinezen, enzoverder. Je waant je even in een ander land.
China Town Londen
The City of Londen
The City of Londen is de drukke, zakelijke wijk van Londen, waar het tijdens de week bruist van leven maar in het weekend doodstil is. Naast de talrijke kantoren is er niet veel te zijn in deze wijk. Men kan er wel de bekende British Museum bezoeken, dat dichtbij gelegen is.
The City of Londen
En verder?

Natuurlijk stopt het niet hier, Londen is ongelooflijk groot. Zo kan men ook de Nottig Hill wijk (waar de bekende film “Notting Hill” werd opgenomen), Bayswater (de hotelwijk van Londen), Westminster Londen (het bekendste deel van Londen, waar men de House of Parliament, Westminster Hall, Westminster Abbey en Big Ben kunnen terugvinden), Clerkenwell Londen (één van de opkomende en hippere wijken van Londen), enzovoort!

Notting Hill wijk
Westminster Londen
Clerkenwell Londen
Zelf zin gekregen om Londen te verkennen? Bekijk ons ruim aanbod aan stage-mogelijkheden, taalcursussen, Collegeprogramma’s en onderdompelingen op onze website


Geen opmerkingen:

Een reactie posten