woensdag 2 juli 2014

Easy Languages Ervaring: Steffi in Seoul


Steffi is met Easy Languages 4 maanden naar Seoul gegaan. Het was altijd al haar droom om dichterbij de Zuid Koreaanse cultuur te komen en dat is haar gelukt. Lees hier haar ervaringen.Het is misschien een niet voor de hand liggende keuze, maar Koreaans is een mooie taal om te leren, daarbij dat de Koreaanse cultuur erg interessant is. Zuid-Korea is recent heel populair geworden omwille van K-Pop en K-drama.  Maar het land biedt meer dan dat. Het lekkere eten, het prachtige landschap, en het dagelijkse rustige leven in Seoul.

Ik had graag Koreaanse major gestudeerd aan de universiteit in Nederland, maar omwille van bepaalde redenen, kreeg dit een jaar uitstel. En aangezien in de Belgische universiteiten maar 2 uur Koreaanse les per week gegeven wordt, en daarbij tot op een zeker niveau, leek het me de kans om Korea voor de aanvang van mijn studies te verkennen. Via Easy Languages is dit voor me mogelijk geworden.
Ik heb gedurende vier maanden Koreaans gestudeerd in het centrum van Gangnam, en ik had een verblijfplaats op een halfuurtje wandelafstand.Lexis Korea is een taalschool waar je halftijds of voltijds Koreaanse lessen kan volgen. Ik had gekozen voor het halftijdse, aangezien je in de voormiddag drie uur lang naar de les gaat, en in de namiddag je Seoul kan verkennen. Hiervoor is de metro het meest handige.
De leerkrachten zijn erg vriendelijk en behulpzaam, en indien je problemen hebt, kun je terecht bij de receptie bij Sunny. Zij spreekt goed Engels.

De cursus was een grote ervaring voor me, ik heb ontzettend veel bijgeleerd op vier maanden tijd, maar het was mijn tweede bezoek aan Korea en ik had voorkennis van de taal.
Daarbij heb ik veel ervaringen op mezelf waargemaakt. Elke vrijdag biedt de school activiteiten, deze zijn de moeite waard om uit te proberen, maar je kan Seoul ook op jezelf of met je vrienden verkennen. De school garandeert vrienden van over heel de wereld die in het zelfde interesse hebben als jij. Maar omgaan met Koreaanse vrienden blijft het belangrijkste indien je echt de taal wilt leren spreken.

Dus via Easy Languages heb ik geweldige ervaringen opgedaan, ik heb mezelf beter leren kennen, ik heb geleerd om zelfstandig te zijn in het buitenland en indien er problemen waren, stonden Sunny en de mensen van Easy Languages voor me klaar.
Maar jouw motivatie bepaalt jouw ervaringen, en deze cursus is een goede start indien je interesse hebt in Zuid-Korea en de Koreaanse taal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten