vrijdag 24 oktober 2014

High school student Amélie vertelt haar eerste indrukken over haar nieuwe leven in Canada


Goeiedag Goeiedag ! 
Mijn naam is Améllie, ik ben 17 jaar en zit ondertussen al één maand in Canada. Ik ben afkomstig van Frankrijk en ben voor 10 maanden naar Canada vertrokken voor verschillende redenen, waaronder het Engels en de smaak van avontuur ;)

Ik woon in de regio van Alberta, een mooi deel van Canada vol heuvels, prachtige bergen, J'habite dans la région de l'Alberta, une jolie partie du Canada remplie de collines, de magnifiques montagnes, ongelooflijke landschappen en schattige dorpjes met glimlachende mensen.

Ik zit niet in een grote stad... Dit is omwille van één welbepaalde reden, ik wilde neit het stadsleven ontdekken maar het leven van de typische Canadese inwoners. En ik ben absoluut niet teleurgesteld! Ik ga naar een middelbare school in mijn klein dorp, Strathmore High Schools en ik zit in het laatste jaar « grade 12 ».


De lessen zijn volledig anders dan in Frankrijk. School begint bijvoorbeeld veel later dan in Frankrijk. De lessen starten hier om 8.40u en ik eindig om 15.40u. De Canadesen zijn ook supersportief ! Het kost wel wat tijd om de sporten en hun benaming te leren kennen. Zo noemen Canadesen voetbal “soccer” en wat wij “rugby” noemen, noemen zij “football”.

Ik zit in een gastgezin die zeer vriendelijk zijn tegen mij.  Het gezin bestaat uti de ouders en hun twee dochters, een van 19 jaar die niet meer thuis woont en eentje van 13 jaar die mijn “little sister” geworden is. En ze hebben twee grote katten, Kovu en Chuck!


Ik moet nu vertrekken, maar ik zal jullie zeker op de hoogte houden van min reis en foto’s doorsturen van mijn avonturen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten