dinsdag 21 oktober 2014

Long Term Students : Martin vindt na 2 maanden high school in de Verenigde Staten zijn evenwicht terug


Hallo!
Binnen 2 dagen is het twee maand geleden dat ik hier ben aangekomen. Ik begin stilletjes aan te wennen aan mijn Amerikaanse leven, dat zo verschillend is.  Ik ben nog steeds zeer gepassioneerd door min school die een essentiele rol in deze ervaring speelt. Ik hou ervazn om er tijd door te brengen, zelf tijdens de lessen. De lessen zijn niet saai, zoals in België, de leerkrachten doen er alles voor zodat we ons goed zouden voelen.
Het weer begint stilaan frisser te worden, we voelen de winter zachtjes aankomen. Halloween komt eraan en dat is een zeer belangrijk feest hier. Zogoed als alle leerlingen vieren dat hier zeer uitgebreid, in tegenstelling tot België.
Aangezien ik weinig tijd heb, zal ik proberen om mijn twee eerste maanden een beetje gedetaileerder te vertellen. Ik ben dit weekend naar “Six flags” geweest, hét Amerikaanse attractiepark.


Twee weken geleden heb ik « Homecomming » meegemaakt, een belangrijk evenement voor amerikaanse leerlingen. Ik had het nooit eerder gezien en het was erg fijn. Ik moest een partner kiezen om deze avond helemaal op z’n amerikaans te beleven. Tegen 18h hebben we foto’s genomen, daarna zijn we naar een restaurant gegaan en tot slot was het een dansfeest.

Ik weet niet of ik het al gezegd heb, maar ik volg franse lessen. Deze focussen zich op de basis (alfabet, nummers, enkele basiswoordenschat,…). Ik zit tussen de leerlingen en de assistent van de prof, maar eerlijk gezegd raad ik niemand aan om zijn eigen taal te volgen in het buitenland. In het begin vond ik het geniaal, het was zeer grappig. Maar na 2 weken werd het vervelend en  ik besefte vrij snel dat ik deze les niet hoefde te volgen.

Ik raad het ook zeker aan om een sport te beoefenen in je school. Ik ben ingeschreven in het voelbalteam van de school, het is zeer cool. Ze zijn zeer competitief en trainnen elke dag vanaf zondag.

Ondanks de afstand met al mijn geliefde, mis ik hen niet zo hard.
Ik kijk er naar uit om mijn jaar verder te zetten J


Geen opmerkingen:

Een reactie posten