maandag 13 oktober 2014

Stage in Dublin : Mélanie vertelt jullie haar unieke ervaring


 Waarom heb ik een stage gedaan?

Deze stage was eigenlijk een deel van mijn studies. Ik studeer momenteel Engels en Duits aan de universiteit van Parijs en elk jaar wil de school dat we een stage doen tijdens de zomer. Op deze manier krijgen we de kans om onze taalvaardigheid te verbeteren en een glimps op te vangen van de professionele wereld. Maar hier is het belangrijkste: soms (en vooral wanneer je student bent) is het erg moeilijk om een buitenlandse stageplaats te vinden, vooral in Engels sprekende landen. Ik heb meerdere buitenlandse stages gedaan en ik weet dus hoe moeilijk het is om de juiste stageplaats te vinden in een ander land.
Ik ben altijd al gefacineerd geweest door Ierland, het Emerald eiland met zijn groene landschappen en zijn folklore. Bijgevolg besliste ik om een taalprogramma met easy languages te boeken om mijn zoektocht naar een stageplaats gemakkelijker te maken. En ik was niet teleurgesteld: het is waarschijnlijk de beste stage die ik tot noe toe al heb gedaan.


Dublin en Ierland: bezienswaardigheden

Ik ben dus voor twee maanden naar Dublin gegaan. Ik heb deze stad gekozen eerst en vooral omwille van haar literataire erfenis: Dublin was recent aangewezen als “UNESCO City of Literature”. Ontmoet Dublins bekende zonen: James Joyce, Oscar Wilde, Bram Stoker etc.
Doorheen het jaar heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende literaire festivals, de meest bekende is waarschijnlijk Bloomsday op 16 juni. Dit festival laat je de voetstappen van Leopold Bloom volgen, het hoofdpersonage van Joyce’s meesterwerk Ulysses. Ik had persoonlijk de kans om in Dublin te zijn voor dit evenement en ik kan je alleen maar adviseren om hieraan deel te nemen.

We kunnen niet over Dublin praten zonder haar bekende Temple Bar gebied te vernoemen. Je kan er ontspannen en een pint Guinness drinken terwijl jke naar Ierse muziek luistert. Het is misschien een beetje duur, maar deze omgeving verzamelt de meeste Ierse pubs van Dublin. In dit deel van de stad zal je ook enkele prachtige vintage- en muziekwinkels terugvinden.

Na een tijdje in Temple bar te hebben gespendeerd, kan je ook het Guinness Storehouse of de Old Jameson Distillery bezoeken en ontdekken hoe de Ierse whisky en bieren gemaakt worden. Dan, als je er zin in hebt, kan je ook de namiddag doorbrengen in de musea van de stad. Het beste museum dat ik je kan aanraden is waarschijnlijk het National Museum of Ireland (toegangsprijs). En vergeet zeker niet om naar Kilmainham Gao te gaan, Ierlands meest bekende gevangenis, wat nu een museum is geworden.
Tot slot, als laatste tip: Dublin is geweldig maar blijf niet alleen maar in de stad, pak je spullen en ontdek het hele eiland. Vele bedrijven organiseren dagtrips rond Ierland en de bekendste plekken.  
Mijn stage ervaring

Ik heb 2 maanden stage gelopen in Ierland en ik ben zeer tevreden met de opvolging van Easy Languages. Het team was er voor mij zowel voor, tijdens als na mijn stage en ze waren altijd klaar om me te helpen met mijn vragen. Ze hebben voor alles gezorgd (administratieve en praktische dingen) en ik voelde me volledig op mijn gemak tijdens mijn verblijf. Ik had ook een accommodatie in een residentie geboekt en alles is vlot verlopen. Mijn residentie was erg dicht bij het stadscentrum (misschien 10 minuten te voet) en ik had de kans om veel mensen te ontmoeten van uit de hele wereld.

Engelse vaardigheden

Een stage lopen in een engelstalig land is een goede manier om je engels te verbeteren. Sommigen zullen in het begin misschien wat verwart zijn met het Ierse accent, maar panikeer niet meteen! Je zal er snel aan wennen en zelfs enkele lokale uitdrukkingen oppikken. Ik voel me echt meer op mijn gemak in het Engels nu, vooral wanneer ik zelf moet spreken voor mensen. Zoals ik al eerder zei: een ervaring in het buitenland is sowieso een troef voor op je cv!

Zin om je droomstage te vinden in Ierland? Ontdek onze stageprogramma's in Dublin en al onze andere stageprogramma's in het buitenland. http://taalreizen.com/taalcursus/onze-programmas/stages_c212


2 opmerkingen:

 1. Wat lijkt Dublin me een gave locatie. Jou foto's zien er erg uitnodigend uit. Zelf gaat mijn buitenland stage naar Lissabon. Echter ben ik wel opzoek naar een taalreis om mijn Engels te verbeteren. Niet voor mijn studie, maar uit eigen interesse.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Janneke,

  Bedankt voor je interesse. Via de volgende link kom je bij een 'contact aanvraag formulier'(http://taalreizen.com/taalcursus/contact_a11). Als je deze invult (geheel vrijblijvend natuurlijk) kan ik je verder helpen.

  Groetjes,
  Gina

  BeantwoordenVerwijderen