vrijdag 3 oktober 2014

Verhaal van Cristina in Normandië (Rouen) 

Waarom heb je ervoor gekozen om Franse lessen te volgen in Normandië?
Ik heb voor Normandië gekozen omdat ik na mijn taalreis op vakantie vertrok naar Spanje en Normandië lag op de weg. 
Je bent voor twee weken weggegaan. Was dit voldoende tijd, te kort of te lang? Waarom?
Het is nooit voldoende denk ik. Als ik meer tijd had, dan was ik zeker nog een maand gebleven. Volgens mij is twee weken een beetje kort.
Wat vond je van de school (lessen, professor, personeel ?)
Ik ben in het algemeen zeer tevreden met het onderwijs dat ik gekregen heb in de franse school in Normandië. De lessen waren zeer praktisch met discussies over actuele onderwerpen in Frankrijk. Dit gaf mij de kans om meer te leren ovzer de franse cultuur en om mijn vocabulaire te vergroten.  Ik heb lessen gehad van verschillende professoren,  maar ze waren allemaal zeer professioneel en in staat om dynamische lessen te geven. Het personeel was zeer sympathiek en vriendelijk en de hele tijd beschikbaar om oplossingen te bieden voor problemen.  
De school organiseerde elke namiddag gratis aanvullende activiteiten. Er waren cinema- en theatervoorstellingen, grammaire atteliers,… Ik heb helaas niet de mogelijkheid gehad om van alle activiteiten te kunnen genieten omdat ik ook toeristische uitstappen heb gemaakt.
Heb je het gevoel dat je vooruitgang hebt geboekt op taalvlak?
Ja, ik ben er zeker van dat ik vooruitgang heb geboekt. Meer zelfs, ik heb nu de gewoonte om de franse kranten te lezen en ik ben meer geïnteresseerd in de franse cultuur dan voordien.

Je verbleef  tijdens je taalreis in een gastgezin.  Hoe was dit ?
Het was eigenlijk een gastvrouw. Ik was zeer gelukkig want ze was echt fantastisch. Zeer sympathiek, vriendelijk en zelfs grappig. Ik deelde het huis met een Braziliaans en een Zwitsers meisje. Dit heeft me de mogelijkheid gegeven om ook andere culturen te ontdekken, naast de franse.Welke plaats raad je aan aan diegene die, net als jou, willen vertekken naar Rouen ?
Het centrum van Rouen is zeer mooi en levend. Het is de moeite waard om er te wandelen en de straten te ontdekken. De kathedraal is heel indrukwekkend en tijdens de zomer is er een prachtig lichtspektakel. Rouen ligt ook niet ver van parijs, het is gemakkelijk met de trein bereikbaar.
Normandie biedt eveneens de kans om de geschiedenis van de slag te bezoeken. Niet ver van deze plek vind je de stad Etretat met verbazingwekkende kliffen. Je moet zeker ook de stad Caen en het kleine dorpje Honfleur bezoeken.
Heb je een grappige anekdote die je ons kan vertellen ?
Ik denk dat mijn verblijf te kort was om ongewone anekdotes te vertellen, maar ik heb me zeker geamuseerd met mijn ervaring op de fiets met het Brassiliaans meisje die in hetzelfde gastgezin woonde, wanneer we na de lessen terugkeerden naar huis door het centrum.
Een tip of goede raad die je kan geven aan diegenen die er ook aan denken om een onderdompeling in het buitenland te doen?
Mijn raad is om volledig open te staan tegenover andere culturen. Het is niet alleen maar een talencursus. Het is veel meer. Je moet je bevrijden van jezelf en anderen ontdekken.
Wat vond je van de service van Easy Languages ?
Ik ben erg tevreden over de service die Easy Languages me heeft gegeven. Ze hebben me alle informatie gegeven die ik vroeg en het contact was altijd zeer professioneel.  

Wil je ook graag een taalreis volgen in Frankrijk? Bekijk onze programma's en schrijf je in! http://taalreizen.com/taalcursus/frans-leren-in-rouen-frankrijk_a230


Geen opmerkingen:

Een reactie posten