vrijdag 5 februari 2016

Gap Year in Bournemouth - Het verhaal van Dante

Beste lezers van de Easy Language Blog

Dit is mijn Gap Year
Na vijf maanden een gap year in Bournemouth, een bruisende stad in het zuiden van de UK, is het misschien tijd om een voorlopige balans op te maken. Ik word heel gelukkig bij het besef welke leuke tijd ik hier al achter de rug heb!
  
Een jaar geleden was ik druk bezig met het voorbereiden van dit bijzonder jaar in het buitenland. Mijn doel was om een rustpauze in te bouwen tussen het middelbaar en hoger onderwijs door een jaartje naar het buitenland te trekken. Tijdens dit jaar wou ik eens proeven hoe het voelt om te leven als student buiten België en alles wat daarbij komt kijken. Door mijn voorliefde voor de UK was de landkeuze snel gemaakt. De keuze voor Bournemouth zelf was niet zo bewust, maar de zee en de internationale sfeer hebben de doorlag gegeven. 


Relaxen in het park
Bournemouth is een zeer leuke plek om de studententijd door te brengen. Het is een middelgrote stad met een mix tussen het typische Britse leven en veel invloeden van overal in de wereld. Het voelt als een privilege om zoveel mensen van overal in de wereld te leren kennen. Op die manier leer je heel veel visies, opinies en culturele eigenheden kennen. Zo heb ik al een eigen vriendenkring gevormd waaronder veel internationale én Britse mensen. In Bournemouth valt er ook altijd iets te beleven met hen. Prachtige wandelingen langs het strand en in parken, gezellig shoppen, iets drinken in een pub, goed uiteten, beachvolley en vooral het spetterende uitgaansleven zijn kenmerken die deze Britse stad typeren.
Sky Bar in Londen


Het is ook de ideale uitvalbasis om in het weekend of schoolvakanties trips te maken naar omliggende steden of streken. Poole, the New Forest, Winchester en andere parels in Dorset zijn plaatsen die ik al met heel veel plezier bezocht heb. Ook Southampton, London, Wales, Bath en Bristol zijn helemaal niet ver en met gemak te ontdekken.
Naast al deze prachtige uitstapjes en avonturen, volg ik hier ook gewoon lessen aan het college. Het gebouw met zijn grote kloktoren brengt je helemaal in de Engelse sfeer, samen met heel enthousiaste leerkrachten en medestudenten. De ervaring om te leren hoe andere studenten onderwezen worden, is een ervaring die ik iedereen wil aanprijzen.                              
Kerstmarkt Salisbury 

Mijn Engels krijgt zeker en vast een boost, aangezien ik hier vaak essays en ook examens moet schrijven. Daarnaast leer ik nieuwe dingen kennen en verdiep ik mij in boeiende leerstof (chemie, business, politiek en psychologie) die ik nooit in mijn middelbaar heb gehad. Dit zorgt ervoor dat ik een solide achtergrond heb om een bewuste keuze te maken voor mijn verdere studies, volgend jaar in België.


Mijn Engelse zusje

Een jaar in het buitenland geeft je heel veel nieuwe inzichten en een immense zelfstandigheid.  Hoewel ik in een gastgezin leef, moet je ervoor zorgen dat je alles wat betreft schoolwerk, persoonlijke benodigdheden, ontspanning, geld… onder controle hebt. Dit zorgt ervoor dat ik echt wel het gevoel krijg dat ik aan een volwassen en zelfstandig leven leidt.

Dat leven is dan ook fantastisch en ik zal zeker en vast nog verder genieten van de volgende maanden hier! Het is een heel speciaal jaar dat je nooit meer in je leven zal meemaken. 

Bedankt Easy Languages!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten