vrijdag 15 juli 2016

Spaans Leren in Valencia - Lees het verhaal van Riemke


              Spaans In Valencia - Enforex

Straat in Valencia


Deze zomer verblijf ik 1 maand in Valencia om te werken als Au-pair. Om mijn verblijf een beetje makkelijker te maken besloot ik om een Spaanse cursus te volgen in de eerste week van mijn verblijf in Valencia. De geschikte cursus vond ik bij Easy Languages / Langues Vivantes; Spaans in Valencia, Enforex.Op maandag ochtend moest ik om 8:30 aanwezig zijn voor een niveau-test. Eenmaal aangekomen bij de school werd ik ontvangen door de balie medewerkster die mij een informatie pakket en de test overhandigde en die mij vervolgens naar een lokaal met andere test-makende studenten bracht. Deze test bestond uit meerkeuzevragen en een 1-op-1 gesprek met één van de docenten om mijn spreekvaardigheid te bepalen. Na de test werden we verzocht om in de kantine te wachten tot ons level was bepaald, een goed moment dus om de school te ontdekken. De school is namelijk een middelgrote school met redelijk veel (kleine) leslokalen waardoor de lessen uit maximaal 10 studenten bestaan wat individuele aandacht een stuk makkelijker maakt. Verder heeft de school een kantine gedeelte met drank en snack automaten. Ook is er een supermarkt om de hoek waar veel studenten heen gaan om snel wat eten te halen tijdens de 20 minuten break tussen de lessen. Voor de school ligt een park waar veel studenten tijdens de pauze zitten.
Wandeling door het park

Toen de resultaten van de test en dus mijn Spaanse niveau (A2) bekend was kon ik mijn boeken ophalen en naar de les gaan. Bij het bepalen van het niveau van de studenten kijkt de school naar grammatica, woordenschat en spreekvaardigheid. Hierdoor worden studenten met een A2 niveau bijvoorbeeld ingedeeld in de les die focust op wat de student nodig heeft (grammatica, woordenschat, spreekvaardigheid). Ik werd ingedeeld in de grammatica klas die bestond uit totaal 7 meiden en 2 leraressen die elkaar afwisselden. Doordat het aantal studenten in de klas vrij weinig is de mogelijkheid tot individuele aandacht een stuk groter, een groot pluspunt dus!!!De leraressen waarvan ik les kreeg waren zeer enthousiast, vrolijk, vriendelijk, open en professioneel. Dit zorgde voor een relaxte sfeer tijdens de lessen waarin iedereen werd uitgenodigd om deel te nemen aan de conversaties en opdrachten. Elke les waren ze goed voorbereidt en gebruikte ze de boeken als voornaamste lesmethode. Hoewel de Spaanse grammatica redelijk lastig is legden de leraressen het heel goed en begrijpelijk uit. Ik durf met zekerheid te zeggen dat mijn Spaanse taalkennis en grammatica kennis aanzienlijk is vergroot tijdens deze ene week. Ik raadt de school dan ook zeker aan mensen die graag hun Spaanse taalkennis willen verbeteren! Een zeer leerzaam programma.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Doordat ik al mijn lessen in de ochtenden had kon ik ‘s middags de stad verkennen. Een MUST is natuurlijk het beroemde “Ciudad de las Artes y las Ciencias”. Dit ‘park’ met bijzondere gebouwen is één van de meest bekende bezienswaardigheden in Valencia en ik snap helemaal waarom, want het is echt een hele bijzondere verzameling aan gebouwen. Het park ligt in een oude rivier die dwars door Valencia loopt. Een hele tijd geleden is deze rivier droog komen te staan en is nu omgetoverd tot een park dat dus door de gehele stad loopt met wandel en fietspaden, sportvelden en dus het “Ciudad de las Artes y las Ciencias”. Ook het strand van Valencia mag je niet missen! Helaas heb ik zelf nog geen tijd gehad om daar een middagje door te brengen omdat mijn gastgezin redelijk ver van het strand af woont, maar ik ga dit zeker in de komende weken nog een keer doen!
Een groot voordeel van de zomercursus Spaans in Valencia is dat er in de maand juli de jaarlijkse Rabajas plaatsvindt. Dit is een jaarlijkse landelijke uitverkoop waar de meeste winkels aan mee doen en uitverkoop hebben die kan oplopen tot soms wel 80%!!! Een perfect excuus dus om in de maand juli naar Valencia te gaan;) Zelf heb ik natuurlijk ook al aardig wat inkopen gedaan, want als er dan toch een grote uitverkoop is dan mag je die natuurlijk niet missen haha!

Churros!
Andere redenen waarom Valencia een ideale locatie is om Spaans te leren is omdat de stad altijd heerlijk weer heeft! Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden is elke dag strandweer! Ook heeft Valencia een plaatselijke specialiteit; Horchata. Horchata is een drankje dat is 3 verschillende vormen besteld kan worden en wat je zeker moet proberen als je in Valencia bent! Dit is vooral lekker met een bord vol met Churros<3!!

Kortom: Spaans leren in Valencia vergroot niet alleen je Spaanse taalkennis maar biedt ook de vele pluspunten die de stad te bieden heeft. Echt een aanrader!!!
Riemke
Bekijk hieronder een filmpje om een indruk te krijgen van Valencia!

1 opmerking:

  1. Wat een gave manier om een vreemde taal aan te leren. Het lijkt alsof je erg veel plezier hebt. Ook erg handig dat je de pas geleerde taal meteen kunt toepassen!

    BeantwoordenVerwijderen